Update cookies preferences
bio

Λάρα Σουές | MSc

Ψυχολόγος

BIOGRAPHY

Η Λάρα Σουές είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται από το 2003 σε ιδιωτικό γραφείο στην Παύλου Μελά 26, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield (MSc Psychology and Counseling, University of Sheffield).


Ειδικεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία με μονοετείς σπουδές στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο και 160 ώρες εποπτευόμενων συνεδριών. Ειδικεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας με τετραετείς σπουδές και ανάλογες ώρες εποπτείας. Συμμετείχε σε σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν στις πιο δημοφιλείς μεθόδους της σύγχρονης ψυχοθεραπείας μεταξύ των οποίων η Συστημική Ψυχοθεραπεία και η Γ.Α.Ψ., η Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και η Γνωστική-Συμπεριφορική Προσέγγιση. Το 2021 ολοκλήρωσε μια σειρά online μαθημάτων στην Βιοηθική-Νομική, Ιατρική και Δεοντολογία της Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Bioethics: The Law, Medicine and Ethics of Reproductive Technologies and Genetics, Harvard University).

 

Έχει εργαστεί στην Ε.Π.Α.Θ (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης) και σε σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και σχολική ψυχολόγος στο ιδιωτικό σχολείο Φίλιππος- Αλέξανδρος από το 2002 ως το 2004. Από το 2003 ως το 2012 συνεργάστηκε με ενημερωτικές εκπομπές του Makedonia TV και από το 2012 ως το 2015 αρθρογραφούσε για το μηνιαίο περιοδικό Close Up. Τα άρθρα της φιλοξενούνται στο sharewithlarasoues.gr και αναδημοσιεύονται συνεχώς από αναγνωρίσιμα sites. Έχει οργανώσει πληθώρα ομιλιών με ψυχοθεραπευτική θεματολογία και εξειδικευμένα costume made workshops (εργαστήρια) για σχολεία, συλλόγους, δήμους, οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Η θεματολογία περιλαμβάνει την εταιρική κουλτούρα, την εταιρική ταυτότητα και ηθική, τη δυναμική της ομάδας, τη δυναμική της οικογένειας, την κρίση της πανδημίας, την ισότητα, το διαδίκτυο, τον σχολικό εκφοβισμό, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τις αδελφικές σχέσεις, την εφηβική ηλικία, την ισορροπημένη διατροφή, την κακοποίηση κ.α. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της πόλης για την ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών γύρω από σύγχρονα ψυχολογικά θέματα.

Η Λάρα Σουές είναι μέλος της EFTA( European Family Therapy Association) από το 2020.

Espa