Μυστικά για την θεραπεία με Intralipid
Παρουσιάζει η Φαίη Πακάκη – our Fertility Midwife Coordinator

Το Intralipid είναι ένα γαλάκτωμα σογιέλαιου που χορηγείται ως ενδοφλέβιο υγρό. Τα Intralipids που χρησιμοποιούνται στην αναπαραγωγική ιατρική μπορεί να έχουν την ικανότητα να καταστέλλουν τη δραστηριότητα των NKs / φυσικών φονικών κυττάρων / αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας κατά την εμφύτευση των εμβρύων στη μήτρα. Η ανώμαλη δραστηριότητα  των φυσικών φονικών κυττάρων (natural killers cells) είναι που επηρεάζει την φυσική εμφύτευση εμβρύου. Προτείνετε τη χορήγηση των intralipids στις γυναίκες που έχουν ιστορικό με επαναλαμβανόμενες παλλίνδρομες κυήσεις, επαναλαμβανόμενες αποτυχίες και ανεξήγητη υπογονιμότητα.
Η σωστή δοσολογία επιφέρει ισορροπία στους ανοσολογικούς δείκτες των ΝΚ κυτάρρων οπότε ο αριθμός των εγχύσεων εξαρτάται άμεσα από το ιστορικό της ασθενούς. Οι ασθενείς μπορεί να λαμβάνουν μέχρι δύο εγχύσεις πριν από το τεστ εγκυμοσύνης και έως τρεις εγχύσεις μετά από το θετικό τεστ της β’ χοριακής γοναδοτροπίνης. Η έγχυση χορηγείται ενδοφλεβίως για να μειωθεί ο αριθμός των ΝΚ κυττάρων και να μειωθεί η λειτουργικότητα των ΝΚ κυττάρων.. Η ασθενής παρακολουθείται στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία διαρκεί έως και δυο ώρες. Τα ραντεβού συνήθως συμπίπτουν με τους πρώτους υπερήχους της εγκυμοσύνης.

Two-cell embryo , 3d illustration
Δεν υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί πονοκέφαλος, ναυτία ή συμπτώματα γρίπης. Θα πρέπει να είναι γνωστό εάν έχει αλλεργίες στη σόγια, αυγά, φιστίκια ή στα προϊόντα με βάση αυτά τα συστατικά, μετά την έγχυση η ασθενής μπορεί να συνεχίσει με τις συνήθεις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης.
Η Μοναδα IVF Assisting Nature εφαρμόζει τις θεραπείες Intralipid από την πρώτη στιγμή λειτουργείας πάντα υπό την επίβλεψη αναισθησιολόγου.