Μινεστρόνε – 2 μερίδες


 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ ντομάτα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 σελινόριζα σε κυβάκια
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
¾ της κούπας κοφτό μακαρονάκι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Αφού κόψετε τα λαχανικά όπως αναφέρεται παραπάνω, βάλτε στο μπλέντερ τη ντομάτα μέχρι να πολτοποιηθεί. Σε μία μικρή ή μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι μαζί με τη ρίγανη και το βασιλικό για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να αφήσουν στο λάδι τα αρώματά τους. Στη συνέχεια, ρίξτε στο λάδι την πολτοποιημένη ντομάτα, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε.Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για να μην κολλήσουν στον πάτο. Όταν αυτά αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέστε τα λαχανικά και ακόμη ένα ποτήρι νερό. Η σούπα σας είναι έτοιμη μόλις τα μακαρόνια και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει πλήρως (περίπου 15’). Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό, μη διστάσετε.Μπορείτε να σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι 2% στη μέση του μπολ.

 

Σολομός με μπρόκολο – 2 μερίδες


 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά
500 γραμμάρια σολομός
1 μπρόκολο
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα για να μη κολλήσει ο σολομός. Αλείφουμε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί και τον ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15′. Στα μισά του χρόνου γυρνάμε τον σολομό για να ψηθεί και η άλλη πλευρά Προσέχουμε να μην παραψηθεί ο σολομός για να μη βγει στεγνός.
Κόβουμε το μπρόκολο και το βράζουμε σε όσο λιγότερο νερό γίνεται. Όταν μαλακώσει αρκετά (όχι εντελώς), το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και λάδι.

 

Κοτόπουλο με πιπεριές και αναποφλοίωτο ρύζι – 2 μερίδες


 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο χωρίς λίπος
1 κούπα αναποφλοίωτο ρύζι
1 κούπα μπύρα pilsner
2 κουταλιές της σούπας περίπου μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή λίγο σκόρδο σε σκόνη)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
αρκετούτσικο πιπέρι χοντροτριμμένο
μια πρέζα ρίγανη

 Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος στα δύο. Χτυπάμε τα κομμάτια μέχρι να αποκτήσουν πάχος 1.5 εκατοστό. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τη ρίγανη σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κοτόπουλο μέχρι αυτό να ροδίσει, περίπου για 3 λεπτά κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τη μπύρα, τη μουστάρδα, το πιπέρι και λίγο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 30’. Όταν το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και λευκό μέχρι το κέντρο, θα είναι έτοιμο.Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Βράζουμε τη μία κούπα ρύζι σε 7 κούπες βραστό νερό, σε μία μεσαία, κλειστή κατσαρόλα για 30’. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μη κολλήσει. Στραγγίζουμε το ρύζι στο σουρωτήρι (αν αυτό είναι απαραίτητο) και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, κλείνοντάς το καλά, με τον ατμό του, για δέκα λεπτά, χωρίς να είναι πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι για γεύση και ανακατεύουμε.

Μπισκότα βρώμης με στέβια


 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 17 μπαλάκια και τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα. Αν θέλετε μπορείτε να πιέσετε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να κάνετε σχέδια. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25’ περίπου στους 200°C.

 

 

Σοκολατάκια με αμύγδαλο – 20 τεμάχια


 

 

 

 

 

 

Υλικά
2 σοκολάτες υγείας
50 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρυγανιά τριμμένη
25 γραμ. (1 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας Κονιακ
50 γραμ. ( 4-5 κουτ σούπας)
Αμύγδαλο Κροκάν

Λίγο Κανέλα και Γαρύφαλλο σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μία σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τη μαργαρίνη, το κονιάκ και το γαρύφαλλο με την κανέλλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε 20 σοκολατάκια. Λιώνουμε τη 2η σοκολάτα σε μπεν-μαρί και καλύπτουμε τα σοκολατάκια, βυθίζοντάς τα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.