Update cookies preferences

Ενημερωτική εκδήλωση για τη γονιμότητα

Το Assisting Nature College of Reproduction σε συνεργασία με την Assisting Nature Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης και της ημερας γονιμοτητας, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos,  με θέμα τη σχέση της Γονιμότητας με την ηλικία.

Το κοινό ενημερώθηκε για τον προγνωστικό δείκτη γονιμότητας, την ορμόνη -ΑΜΗ-.

Η γυναίκα γεννιέται με πεπερασμένο αριθμό ωαρίων (1.000.000-2.000.000) τα οποία επαρκούν μέχρι την ηλικία των 50 ετών, όμως  ένα 3-4% των γυναικών  έχουν λιγότερα ωάρια και οδεύουν προς την εμμηνόπαυση με ταχύτερο ρυθμό χωρίς να το γνωρίζουν.

Πλέον υπάρχει μια αιματολογική εξέταση -ορμόνη  ΑΜΗ- η οποία παράγεται από τα ωοθυλάκια αντανακλώντας τα αποθέματα των ωοθηκών μας. Ακριβώς επειδή σχετίζονται με το απόθεμα των ωαρίων, οι εξετάσεις αίματος μετρούν τις συγκεντρώσεις της ΑΜΗ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προγνωστικό εργαλείο για τη δυνατότητα ή ικανότητα μια γυναίκας να συλλάβει.

Με την αύξηση της ηλικίας της γυναίκας η ΑΜΗ μειώνεται αντίστοιχα, αντανακλώντας τη μείωση του αριθμού των ωαρίων στην ωοθήκη. Τα επίπεδα της ΑΜΗ δείχνουν έμμεσα την βιολογική ηλικία μιας γυναίκας και τις πιθανότητες αυτόματης σύλληψης. Οπότε αν η ΑΜΗ μας είναι χαμηλή ως προς την ηλικία θα πρέπει να απευθυνθούμε στον ειδικό και να εξετάσουμε την περίπτωση κρυοσυντήρησης (κατάψυξης των ωαρίων), τα οποία μπορούν να αποψυχθούν και  να χρησιμοποιηθούν μεταγενέστερα όταν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε οικογένεια.

Παρατηρείται καλή συσχέτιση μεταξύ της μέτρησης της AMH στο περιφερικό αίμα, του αριθμού των θυλακίων στις ωοθήκες που μετρώνται με διακολπικό υπερηχογράφημα από το εξειδικευμένο γυναικολόγο αναπαραγωγής και της ηλικίας.

Η υπερηχογραφική εξέταση αξιολόγησης των ωοθηκών και η μέτρηση της ορμόνης ΑΜΗ, είναι απαραίτητοι προγνωστικοί δείκτες γονιμότητας.

Η εταιρεία μας θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα εναντίον της υπογεννητικότητάς ως εθνικό στόχο της χώρας μας.

Espa